Розділи

Наука [3]
Думки, переживання, труднощі в науці можете висвітлити в цьому розділі
Навчання [0]
Всі свої думки щодо навчального процесу можете видати тут
Спорт [1]
Скажіть все, що ви думаєте про спортивні події тут
Мистецтво [2]
Знайдіть однодумців у сфері мистецтва у цьому розділі нашого сайту
Політика [3]
Обговоріть з друзями міжнародну, українську чи місцеву політику тут
Хобі [8]
Розкажіть про свої захоплення і ви знайдете однодумців
Духовне життя та моральні цінності [11]
Совість і влада. Розум, релігія, віра. Наука, правда, істина. Добро та зло.
Моральний світ людини [12]
Характер і безхарактерність. Рішучість і впертість. Мужність, сміливість, хоробрість. Любов і ненависть. Правда і брехня. Радість і горе.

Форма входу

Логін:
Пароль:

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Опитування

Ваше ставлення до Болонського процесу:
Всього голосів: 239




Понеділок, 29.04.2024, 08:42
Раді Вас вітати Гість | RSS
artk
Титульна | Реєстрація | Вхід
Думки та висловлювання


Титульна » 2012 » Лютий » 16 » Якщо б я мав мільйон
Якщо б я мав мільйон
02:57
Якщо б я мав мільйон?! Питання, яке задає собі, мабуть, кожен, хто його не має! От і я не один раз задумувався над цим... Мріяв... Фантазував... Вигадував... Що б це я робив, якби у мене з"явився мільйон, ну хоча б, гривень! Усе ж таки ми в Україні живемо, тай з точки зору патріотизму, не варто забувати про своє! І це не правда, що все наше є гіршим! Це у стилі нашого менталітету думати, що краще там де нас немає, чи краще те, що привезене з закордону! З такими думками ми ніколи не сформуємо власної гідності, гордості і нас, як наслідок, будуть зневажати, використовувати для певної наживи, а ми будемо тішитися, що про нас ще не забули...
Але мова не про це! Мільйон гривень... Цікаво, це багато чи мало?! Як ним розпорядитися, якщо б він "впав" просто на голову? Звісно, що відношення до зароблених грошей зовсім інше, ніж до тих, що з"явилися незаплановано. Про це написано багато творів і знято багато фільмів. От і я подумав чи зміг би я раціонально розпорядитися такою сумою, якби виграв її, допустимо, у лотерею. Думаю, що економічна освіта та економічний спосіб мислення даються взнаки! 
Перше, про що я подумав, що розділю цей куш на дві частини: матеріальну і нематеріальну. Почну з буденного! Насамперед, пошукаю доступне житло. Наприклад, квартиру, бажано у новобудові. Хоча і мрію про власний будинок з садочком, струмочком, затишними вулицями... Але у Чернівцях на таке задоволення одного мільйона гривень не вистачить, і це точно! Тому для початку обійдуся дво- або трикімнатною квартирою, на яку планую витратити приблизно чотириста тисяч гривень. 
Залишається ще шістсот. Що ж з ними робити?! Питання явно не риторичне. До розділу матеріальних витрат віднесу ще облаштування квартири технікою, меблями, можливим косметичним ремонтом. Сподіваюся, що спишуся ще у п"ятдесят тисяч. Не менш важливим на сьогодні є транспортний засіб, який вже виконує роль не предмету розкоші, а швидше засобу пересування. Тому я не погребую нагодою розжитися надійною і практичною машиною. Можливо це буде не машина з салону, а "б/у-шна", тоді вона мені обійдеться приблизно у п"ятдесят, максимум у сто тисяч гривень. Хай буде, візьмемо для розрахунків максимум. Тоді на розділ "нематеріальних витрат" залишиться тільки чотириста п"ятдесят тисяч. Здається не мало. З них одну дев"яту частину я відкладу на поточні витрати, а щоб мати з цього зиск, то розміщу їх у якомусь банку на рахунку "до запитання", з можливістю нарахування відсотків на залишок. Ці гроші я витрачатиму на одяг, відпочинок, особисті речі, фотоапарат професійний обов"язково куплю, ноутбук новий, можливо телефон інший, ну і найголовніше - на подорожі, які я так люблю! А решту суми розміщу на депозитних рахунках різних банків. Ви здивовані?! Усі чомусь дивуються... А ви подумайте! Навіть при відсотковій ставці 12 річних, я зможу отримувати щомісяця додатковий дохід, який становитиме чотири тисячі гривень! І це зовсім нічого не роблячи! Тай і відсотки зараз дещо вищі. Скажете - ризиковано?! Не вірите банківській системі?! Погоджуюся! Саме тому і відсотки на депозити такі високі. А розпочати власний бізнес, на сьогодні, ще ризикованіше! Тай і це не для мене!
Можете мене за ці думки критикувати, не погоджуватися, висміювати... чи, навпаки, хвалити! Але так вчинив би я! Якщо будете мати свій мільйон, хай навіть уявний, то спробуйте розпорядитися ним краще!
Категорія: Духовне життя та моральні цінності | Переглядів: 10207 | Додав: artk | Рейтинг: 3.7/13 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі мають право тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright Artem Kozmenko © 2024