Розділи

Наука [3]
Думки, переживання, труднощі в науці можете висвітлити в цьому розділі
Навчання [0]
Всі свої думки щодо навчального процесу можете видати тут
Спорт [1]
Скажіть все, що ви думаєте про спортивні події тут
Мистецтво [2]
Знайдіть однодумців у сфері мистецтва у цьому розділі нашого сайту
Політика [3]
Обговоріть з друзями міжнародну, українську чи місцеву політику тут
Хобі [8]
Розкажіть про свої захоплення і ви знайдете однодумців
Духовне життя та моральні цінності [11]
Совість і влада. Розум, релігія, віра. Наука, правда, істина. Добро та зло.
Моральний світ людини [12]
Характер і безхарактерність. Рішучість і впертість. Мужність, сміливість, хоробрість. Любов і ненависть. Правда і брехня. Радість і горе.

Форма входу

Логін:
Пароль:

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Опитування

Ваше ставлення до Болонського процесу:
Всього голосів: 239




Середа, 24.04.2024, 18:53
Раді Вас вітати Гість | RSS
artk
Титульна | Реєстрація | Вхід
Думки та висловлювання


Титульна » 2014 » Липень » 18 » За що я не люблю перші пари
За що я не люблю перші пари
23:01

За що я не люблю перші пари, так це за те, що треба рано прокидатися. Я б з величезною радістю поніжився у теплому, зручному ліжку… Проте потрібно приводити себе до ладу і йти на роботу! Таких людей як я психологи називають "совами". Я не проти. Адже крім того, що сова веде нічний спосіб життя, вона ще й асоціюється у людей з мудрістю, виваженістю, впевненістю! Хочу, щоб і про мене були такої ж думки.

Ранок мій починається о 7.15! Це той час, коли приємна мелодія видається нестерпною, адже вона лунає для того, щоб сповістити мене про завершення такого приємного світу сну…

Що мені ще залишається… підводжуся з теплого ліжка… іду до будильника, який завбачливо залишив якнайдалі від місця сну… виключаю його… і повільно, приходячи до себе рухаюся у напрямку ванної кімнати.

Подробиці того, що я там робив, мабуть залишу поза кадром. Не думаю, що у моєму ранковому туалеті є щось незвичне, таке чого не роблять інші люди.

Сніданок! Не уявляю собі сніданку без улюбленої завареної кави і м'якої вівсяної каші. Такий раціон увійшов до мого меню вже давно, навіть не пригадаю точно коли. Міцна чорна заварена кава дає можливість моєму організму активізуватися, прокинутися, відчути радість нового дня! А вівсяна каша корисна для нашого шлунку, це вам скаже будь-який гастроентеролог.

О 8.30 розпочинається перша пара! Одним із суттєвих плюсів викладацької роботи, як на мене, є те, що кожен наступний день не схожий га попередній! Тому і не часто бувають перші пари, що не може не тішити. Описувати події, що відбулися на парі не беруся. Єдине, що скажу, що то була лекція! "Мінусом" лекції на першій парі є те, що ні я, ні студенти ще не прокинулися і діяльність мозку є далекою від оптимальної, не кажучи вже про ефективність. Тому, як наслідок, я майже на автоматі розповідаю матеріал, який підготував по темі лекції. У цей час студенти або ще відсипаються, спершись на парти, або намагаються інстинктивно щось занотовувати з моїх слів. І це триває десь півпари… До кінця пари студенти пожвавлюються і починають вести активне спілкування, і як я розумію аж ніяк не по темі заняття! А я, навпаки, виснажуюся, адже цілу годину вести безперервну генерацію думок, їхню обробку і відтворення – це неабияке навантаження на наш організм (особливо для інтроверта).

Пара завершена! Я морально виснажений! Але задоволений! Оскільки, попри все, люблю свою роботу! Люблю ходити на пари, спілкуватися зі студентами, пробувати роз'яснити якісь теоретичні аспекти… Це додає чималого життєвого тонусу!

Наступна частина мого дня присвячена кафедральній роботі. Зібравши речі, я виходжу з корпусу. Сьогодні на диво гарна погода. Відчувається прихід весни. Тому тих двадцять хвилин, які я витрачу на зміну місця перебування, пройдуть не так швидко як завжди і я зможу насолодитися радощами природи.

От і промайнули ці прекрасні хвилини. Заходжу в центральний корпус. На зустріч мені йдуть знайомі обличчя, ну може не всі, але половина точно! І всі вітаються… Хоч і приходиться по десять, двадцять, тридцять раз повторювати одну і ту ж фразу: "Добрий день!", але воно того варте. Адже ця фраза несе в собі позитивний енергетичний заряд. Хіба вам не приємно, коли з вами вітаються?! От і мені приємно! Сподіваюся і людям, з якими я вітаюся, теж приємно!

Категорія: Моральний світ людини | Переглядів: 716 | Додав: artk | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 4
27.07.2014
4. Artem (artk) [Матеріал]
а найкраще і зранку, і ввечері)))

27.07.2014
3. Nadiya (ngeo) [Матеріал]
Ага, зуби краще чистити після їжі ввечері )))

27.07.2014
2. Artem (artk) [Матеріал]
Зуби краще чистити після їжі! Тоді буде відчуття свіжості в роті весь день))
Світанок - це класно) Але і захід сонця теж вражає)
Кожному своє))

20.07.2014
1. Nadiya (ngeo) [Матеріал]
За що я не люблю перші пари... )))))

Коли я вчилася, мені якось було по барабану, яка пара. І висидіти, до речі, було важче останню, ніж першу...
Зараз мене більше непокоїть той натовп, який товчеться на ці перші пари, до яких охоче приєднуються торбисті бабусі (де їх несе в таку рань?)

З ліжка я вилазю геть недовго, геть не думаючи, хочу чи ні...Так, будильник я теж кладу на відстані прижка з розбігу, але часом мені це не заважає вирубати його й потім дивуватись, як я його не чула? Можу по декілька разів його вирубати на автоматі...Тому я бодрячком скакую, не пам"ятаю, була та постіль теплою, ніжною, часом взагалі дивуючись, де це я ввечері заснула ) 

Кава? Ніколи її не пила, тим більше зранку. Мене бодрить й так... я сама собі бадьорість )) Їсти я встигаю один раз почерез десять. Вівсянка - це прикольно, але після неї через години 2 я вже голодна, як вовчище. З радістю пила би зранку фреш, але мені його ніхто не тисне... Сама я ледь встигаю зібрати до школи дитину, накрасити в ліфті губи, але при цьому ніколи нічого вдома не забуваю і все одно встигаю ) 

Саме тому люблю відпустку! Можна сидіти допізна, вставати рано, потягуватись, після зубочищення йти пити водичку на кухню, не поспішаючи і потім штрикати в душі (до речі...то ти зуби чистиш ДО чи ПІСЛЯ? ))) ванна кімната згадується лише раз wink )

P.S. До речі, я ніби також пугач, але вставати зранку тааак класно! Тиша...пташки....сонечко...коли на морі, завше йду на берег годині о сьомій - у цей час море ще недоторкане, а берег прями пустельний...супер! люблю бути з чимось чи кимось сам-на-сам wink

Додавати коментарі мають право тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright Artem Kozmenko © 2024